Corel, fotoğraf ve video düzenlemede size nasıl yardımcı oluyor?

Corel, 1989 yılında CorelDraw ile ilk kez adını dünyaya duyuran Ottawa, Kanada merkezli, fotoğraf, video ve DVD yazılımı konusunda sektörün öncü firmalarında biridir. Grafik tasarımı konusunda geçtiğimiz yıllarda adından sıklıkla söz ettiren ve günümüzde de 75 farklı ülkede 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşan başarılı bir firmadır.

Grafik tasarım, fotoğraf düzenleme, baskı, video düzenleme sektörlerinde yer alanlar, Corel’in adını daha önceden de duymuşturlar. Bu sektörlere yeni adım atacak ya da atmış olan kişiler içinse Corel oldukça yeni bir firma olabilir ve Corel’in yukarıda bahsettiğimiz konular üzerindeki yazılımları hakkında bilgi sahibi olmayabilirler.

Corel, grafik tasarım, fotoğraf ve video düzenleme haricinde 3 boyutlu (3D) ve 2 boyutlu (2D) teknik çizimlerle ilgilenen sektörlere de hitap etmektedir. İnşaat sektöründekiler ya da teknik çizimlerle ilgilenen diğer kurumsal firmalar için Corel farklı yazılımları bulunmaktadır ve bu programlar aracılığı ile de teknik çizimler konusunda profesyonel çözümlere ulaşmak mümkün.

İnşaattan mimariye, grafik tasarımlarından baskıya kadar çok çeşitli sektörlere ulaşan Corel’in öne çıkan sektörün öncü programlarını burada size kısaca tanıtacağız. Önümüzdeki günlerde her bir program hakkında daha detaylı bilgiler ve kullanım ipuçları gibi rehberleri de sizlerle paylaşıyor olacağız.

CorelDRAW Graphics Suite X8

CorelDRAW, firmanın en bilindik programıdır. 1989’dan beri grafik tasarım, sayfa tasarımı, illüstrasyon ve fotoğraf düzenleme alanlarında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Grafik ve görüntü işleme, web tasarımlar, barkod ve QR tasarımları gibi özelliklerinin yanında geniş font ve desen kütüphaneleriyle grafik tasarımcılarının işlerini bir hayli kolaylaştırmaktadır.

Türkçe dil seçeneğine de sahip olan program, Türk tasarımcıların da işini bir hayli kolaylaştırmaktadır. Grafik, matbaa, tekstil, açık hava reklamcılığı ve görsel tasarımlar üzerine hizmet veren tüm kurumsal sektörler için oldukça ideal bir yazılım olarak da öne çıkmaktadır.

CorelDRAW Graphic Suite ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

CorelDraw Technical Suite X7

Corel’in, 2 Boyutlu (2D) teknik çizimler yapabilmenize olanak sağladığı çözümlerinden biri de CorelDRAW Technical Suite X7’dir. 3 Boyutlu (3D) çizimlerin 2 boyuta aktarılabildiği bu program ile 3D çizimlerinizi baskı için hazır hale getirebilirsiniz.

Bu program ile grafik tasarımları, görüntü işleme, teknik çizimler, web sitesi tasarımları da yapmak mümkündür. Farklı ürün gamları üreten ve teknik çizimlere ihtiyaç duyan firmalar için CorelDRAW Technical Suite X7 oldukça kapsamlı çözümler sunmaktadır.

CorelDRAW Technical Suite X7 ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

CorelCAD 2017

CorelCAD 2017, CAD konusunda endüstri standartlarını yakalarken, 2D çizimler ve 3D tasarımlar yapma olanak sağlıyor. CorelCAD’in .DWG dosya formatını destekliyor oluşu da programın tüm temel CAD programlarıyla da uyumlu bir şekilde çalışmasına imkan veriyor.

CorelCAD 2017, yeni Pattern komutları ve PowerTrim araçları ile beraber hassas tasarımlar yapabileceğiniz profesyonel bir ortam sağlıyor. 2D çizimlerin yanı sıra 2D çizimlerin 3D tasarımlara aktarılması ve projelerin 3D olarak çıktılarının alınması da bu program ile rahatlıkla yapılabilmektedir.

Windows ve Mac için optimize edilen programın Android arayüzü ile bilgisayarlarda yapılan tasarımlar mobile de aktarılabiliyor. Böylelikle sahada daha rahat ve kullanışlı bir şekilde çalışmalarınızı takip edebiliyorsunuz.

CorelCAD 2017 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Corel Painter 2017

Corel Painter 2017 ise özellikle sanatçıların ilgi alanında olacak ürünlerden biri. Dijital resim çizmeye olanak sağlayan program ile grafik tasarımcıları ve ressamlar, çalışmalarını dijital ortamda rahatlıkla yapabiliyorlar. Sıfırdan resim boyama işlemlerinin yanı sıra fotoğrafları tabloya da dönüştürmek, Corel Painter 2017 ile mümkün.

Corel Painter 2017 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Corel Video Studio X10

Corel’in ödüllü programı Corel Video Studio X10, video düzenlemek isteyenlere sade arayüzü ve kolay kullanımı ile birçok çözüm ve özellik sunuyor. 1500’den fazla filtre ve efekti içinde barındıran program ile videolarınızı dilediğiniz gibi düzenleme fırsatı bulabiliyorsunuz.

Kolay ve sade arayüzü aracılığı ile videolarınızı arayüze yükledikten sonra, video uzunluklarını değiştirebilir, kliplere efektler ekleyebilir, farklı klipler arasında geçişler efektleri kullanarak kliplerinizi daha profesyonel bir hale getirebilirsiniz.

Sektör standardı olan formatları destekleyen program ile HD ve 4K video düzenlemeleri yaparak, video çıktıları alabiliyorsunuz. Aynı zamanda 360 derece video çekimleri ve montajlarınızı da burada yapabiliyorsunuz.

Bu program ile kliplerinizin renklerini düzenleyebilir, hareket takibi özelliklerinden yararlanabilir ve yeşil ekran videolarınızın düzenlemelerini yapabilirsiniz.

Corel Video Studio X10 hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın. 

Corel Paintshop Pro X9

Corel Paintshop Pro X9 yeni ve geliştirilmiş özellikleri ile fotoğraf düzenleme alanında çalışanlara daha kapsamlı çözümler sunuyor. Hazır şablonlar ile broşür, tebrik kartı ve fotoğraf koleksiyonlarınızı daha hızlı bir şekilde oluşturabiliyorsunuz.

Yeni eklenen Gradient Fill aracı ile fotoğraflarınızın üzerindeki renk geçişlerini daha iyi bir şekilde düzenleyebilir, şekiller ya da fotoğraflar üzerinde dilediğiniz gibi gradient efektlerini kullanabilirsiniz.

Paintshop Pro X9 ile beraber geliştirilmiş metin aracı, eş zamanlı fotoğraf efektleri, hazır metin setleri ve şablonları, gelişmiş RAW desteği, lens düzeltmesi, 4K monitör desteği gibi birçok özellik grafik tasarımcılarının ve fotoğrafçıların hizmetine sunulmuş durumda.

Corel Paintshop Pro X9 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Yukarıda bahsettiğimiz programların özellikleri tabii ki burada yazdıklarımızla sınırlı değil; ancak ilerleyen günlerde programları daha detaylı ele alacağımız yazı serilerimiz olacak. Bu serilerimizde programların tüm özellikleri üzerinde daha detaylı bir şekilde duracağız ve bu özellikleri kendi çalışmalarınızda nasıl kullanabileceğinizi size anlatıyor olacağız.

2017-04-19T14:26:12+00:00 12 Nisan 2017|Program Tanıtımları|Yorum Yok

Yorum Bırakın