Corel Painter 2018’de birden fazla rengi tek fırçada kullanma (Yeni Özellik)

Corel Painter 2018’deki yeniliklerden biri de tek bir fırça üzerinde birden fazla rengi bir arada kullanabileceğiniz ve bu renkler arasında geçişler uygulayabileceğiniz Multi color thick brush özelliği. Bu özellik sayesinde Painter üzerinde yaptığınız görsel çalışmalara farklı bir yaratıcılık getirebilirsiniz.

Painter’ın bu özelliği kullanmak için sağ taraftaki renk paleti üzerinde yer alan “Mixer” sekmesine gelin. Burada alt bölümde bulunan “Sample Multiple Color” ikonuna tıklayın. (Aşağıdaki görselde de görebilirsiniz.)

Bu seçimi yaptıktan sonra üstteki çubuk üzerinden karışım yapılacak renklerin oranını belirleyebilirsiniz.

Bu özellik renk paleti üzerinde seçilecek olan renk karışımının oranını gösteriyor. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi yeşil ve sarı renklerin ne kadar birbirine karışacağını bu çubuk üzerinden ayarlıyoruz. Çubuğu sola kaydırdığınızda daha küçük bir alan seçilirken, sağa kaydırdığınızda daha geniş bir renk karışımı elde edersiniz.

Bu ayarları yaptıktan sonra kanvas üzerinde çizim yaptığınızda iki rengin de birbirine karıştığını görebilirsiniz. Renklerin farklı taraflarda görünmesini sağlamak için “Advance Brush Settings” penceresine gidin ve “Angle” seçeneği üzerinde değişiklikler yaparak, renklerin hangi açılardan geleceğini belirleyebilirsiniz.

Fırça açısını değiştirdiğinizde bu renk geçişleriyle farklı şekil ve renk geçişleri de oluşturabilirsiniz.

Fırça üzerine kendi renklerinizi eklemek istiyorsanız, renk paleti üzerinde en sağda yer alan ikona tıklayarak, renk seçimini temizleyebilir ve sonrasında da “Add Color” ikonuna tıklayarak, kendi renk seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Farklı renk geçişleri yapmak için bu alanı kullanabilirsiniz. Bu koyu ve açık gri geçişlerini yapıp renkleri karıştırdığınızda, küçük taş benzeri görsel efektler yaratabilirsiniz.

2018-03-27T13:55:52+00:00 27 Mart 2018|Eğitimler, Program Tanıtımları|Yorum Yok

Yorum Bırakın