PaintShop Pro’da rehber çizgilerini nasıl aktif edebilirsiniz

Grafik ve fotoğraf çalışmalarında görsellerin, grafik ya da metinlerin hizalanması oldukça önemlidir. Kimi zaman da görsellerde üçler

Bu rehber çizgiler, hizalama ve simetri konusunda yardımcı olduğu için profesyonel işlerde özellikle kullanılması gereken araçlardan biridir. Bu rehber çizgilerini yatay ve dikey bir şekilde kullanabilirsiniz. Hizalama çalışmalarının yanı sıra bir görselin belli bir alanını kıracağınız zaman da doğru bir simetri yakalamak ve kesili alan içinde üçler kuralını uygulamak için rehber çizgilerini kullanabilirsiniz.

PaintShop Pro üzerinde rehber çizgilerini aktive etmek için öncelikle “Edit” yani düzenleme bölümü üzerinde çalışıyor olmanız gerekiyor.

Eğer bu alanda rehber çizgileri görünmüyorsa, Üst menüden View bölümüne gelerek, Guides seçeneğini aktive etmeniz gerekiyor. Rehber çizgilerle beraber Cetvel aracını da kullanmak daha simetrik bir alan belirlemenize yardımcı olacaktır. Cetvel aracını aktive etmek içinse yine üst menüden View bölümünün altında Rules seçeneğini aktive etmeniz gerekiyor.

Rehber çizgilerini görselin üzerine yerleştirmek içinse cetvel çubuğu üzerinde fareye basılı tutarak, sürüklemeniz gerekiyor.

Yatay rehber çizgileri için üst taraftaki cetvel alanından fare ile sürükleme yapmanız gerekiyor.

Dikey rehber çizgileri içinse yan tarafta bulunan cetvel alanından fare ile sürükleyerek görselin belli bir bölümüne sürüklemeniz gerekiyor.

Bir rehber çizgisinin üzerine çift tıkladığınızda ise bu rehber çizgisini düzenleyebilirsiniz. Bu düzenleme alanında rehber çizgisinin rengini değiştirebilir, yerini değiştirebilir ya da bu rehber çizgisini silebilirsiniz.

2018-07-25T16:44:15+00:00 24 Temmuz 2018|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın