VideoStudio’da canlı ekran kaydı nasıl yapılır?

Oynadığınız bir oyunu kaydetmek ya da ekran üzerindeki herhangi bir çalışmayı nasıl yaptığınız başkalarıyla paylaşmak için canlı ekran kaydı yapmanız gerekir. Bunun için VideoStudio’nın Live Screen Capture özelliğinden yararlanabilirsiniz.

VideoStudio üzerinde canlı ekran kaydı yapmak oldukça kolay. VideoStudio’yu açtıktan sonra üst bölümde bulunan “Capture” çalışma alanına geçiş yapmanız gerekiyor ve sonrasında da buradaki seçenekler arasında “Live Screen Capture” seçeneğine tıklayın.

Canlı ekran kaydını yaptıktan sonra, kaydedilen video otomatik olarak VideoStudio üzerindeki çalışma alanına eklenir. Böylelikle kayıt sonrasında bu videoyu dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve yayına hazır hale getirebilirsiniz.

Canlı ekran kayıt özelliğini açtıktan sonra aşağıdaki gibi bir kayıt alanı göreceksiniz. Burada kayıt işlemine geçmeden önce ekranda kaydedeceğiniz alanı belirlemeniz gerekiyor. Burada tüm ekranı “Fullscreen” seçeneği ile kaydedebilir ya da bu kutunun altında bulunan noktalı dikdörtgen işaretine tıklayarak, sadece ekranın istediğiniz bir bölümünü kaydedebilirsiniz.

”Settings” bölümüne tıklayarak da yapacağınız kayıtla ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz. Bu alanda video formatını, saniye başına kare (fps) oranını, ses kayıt araçlarını düzenleyebilir ve video kaydınıza isim verebilirsiniz.

Ayarlarınızı yaptıktan sonra kırmızı renkli kayıt tuşuna basın. 3 saniyelik bir geri sayım sonrasında ekran kaydı otomatik olarak başlayacak. Kaydı duraklatmak için VideoStudio ekranını görev çubuğundan açabilir ya da F11 tuşunu kullanabilirsiniz.

Video kaydını tamamen durdurmak içinse F10’a basabilir ya da yine görev çubuğundan programı açarak, durdurma butonuna basabilirsiniz.

Canlı ekran kaydınız sonlandığında otomatik olarak VideoStudio’nun çalışma alanına eklenecektir. Burada değişikliklerinizi yaptıktan sonra videonuzu dışarıya aktarabilirsiniz.

2018-07-25T17:02:00+00:00 25 Temmuz 2018|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın