PaintShop Pro’da ekran yakalama (Screen Capture) özelliği nasıl kullanılır?

Bilgisayarınız üzerinde çalışırken, belli bir alanın ekran görüntüsü almak için ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan PaintShop Pro’dan yararlanabilirsiniz. Bir sunum dosyası hazırlamak, bir arkadaşınıza ya da meslektaşınıza ekranınızdan bir alanı göstermek için bu ekran görüntülerini kaydederek, PaintShop üzerinde düzenleyebilir ve sonrasında da dışarıya aktarabilirsiniz.

1. Adım

Ekran görüntüsü almaya geçmeden önce PaintShop Pro üzerinde, bu özellikle ilgili ayarları yapmanız gerekiyor. Bunun için PaintShop Pro’yu açın ve sonrasında da “File” sekmesinin altında bulunana “Import” bölümününde “Screen Capture” bölümüne gelerek “Setup” bölümüne tıklayın.

2. Adım

Setup bölümüne geldiğinizde, ekran yakalama özelliğinin nasıl çalışacağına dair bir takım ayarlar yapabilirsiniz. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi bu pencere üzerinde, ekran yakalamanın sayfanın belli bir alanında mı, tam ekran mı, belli bir pencerede mi yoksa belli bir nesne üzerinde mi yapılacağını seçebilirsiniz.

Bunların yanı sıra hızlı erişim için ekran yakalama fonksiyonu için klavyenizde bir kısayol tuşu belirleyebilirsiniz. Delay özelliğini aktif ettiğinizde ise ekran yakalama işlemi belli bir süre gecikmeyle gerçekleşecektir.

En sol taraftaki options bölümünde ise “Multiple Captures” seçeneğini aktif ettiğinizde ise arka arkaya birden fazla ekran görüntüsünü kaydedebilirsiniz. Eğer ekran görüntülerinde fare imlecinin de görünmesini istiyorsanız, “Include cursor” seçeneğini de aktif etmeniz gerekir. Bu seçenek “Are” yani belli bir bölüm seçeneği haricindeki tüm seçeneklerde aktif olmaktadır.

3. Adım

Bu ayarlarınızı yaptıktan sonra bilgisayarınızın ekranında görüntüler yakalamaya başlayabilirsiniz. Bu örnekte kısa yol olarak F10 tuşu belirlenmiştir.

Yakaladığınız ekran görüntüleri otomatik olarak PaintShop Pro’nun çalışma alanına aktarılmaktadır. Böylelikle ekran görüntüleriniz üzerine metinler ya da grafikler ekleyerek detaylandırabilir ve sonrasında da dışarıya aktarabilirsiniz.

2018-07-26T13:09:00+00:00 26 Temmuz 2018|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın