VideoStudio’da fotoğraflarla hızlı bir şekilde nasıl video yapabilirsiniz?

Çektiğiniz fotoğrafları bir slayt şov şeklinde video dönüştürmek için VideoStudio’dan yararlanabilirsiniz. Birçok fotoğrafı aynı anda zaman çizgisine ekleyebilir, fotoğraf geçişlerine farklı efektler atayabilir ve videonuza müzikler ekleyebilirsiniz.

1. Adım

VideoStudio’yu açtıktan sonra kütüphane bölümüne video yapmak istediğiniz fotoğraflarınızı atın. Sonrasında da bu fotoğrafların tümünü seçerek zaman çizgisine taşıyın.

2. Adım

Fotoğraflarınızı zaman çizgisine doğru sürükledikten sonra, fotoğraf geçişleri için farklı efektler kullanabilirsiniz. Bunun için ön izleme video penceresinin sağında bulunan alanda “AB” bölümüne gelin.

Burada dilerseniz kendiniz her fotoğrafın arasına istediğiniz bir geçiş efektini ekleyebileceğiniz gibi, bir efektin üzerine gelip fare ile sağ tuşa tıkladığınızda “Apply current effect to video track” seçeneğine tıkladığınızda, bu seçmiş olduğunuz efekt tüm fotoğrafların arasına uygulanır.

Dilerseniz üst bölümde bulunan karışık sıralama özelliğini kullanarak, herbir fotoğrafın arasındaki geçiş bölümünü rastgele görüntülenecek şekilde de ayarlayabilirsiniz.

Beğenmediğiniz geçiş efektleri yerine kendi belirlediğiniz bir efekti kullanmak içinse, seçtiğiniz efekti sürükle bırak yöntemiyle istediğiniz bölümü ekleyerek, eski geçiş efektiyle değiştirebilirsiniz.

3. Adım

Son bölümde de videonuzun üzerine dilediğiniz bir müzik dosyasını ekleyebilirsiniz. Kütüphane bölümü üzerinden istediğiniz mp3 dosyasını, zaman çizelgesi alanındaki ses katmanına ekleyerek videonuza ses ekleyebilirsiniz.

Ses ayarlarını yaptıktan sonra üst bölümdeki “Share” bölümüne gelerek videonuzu istediğiniz formatta çıktısını alabilir ve bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

2018-07-31T18:19:17+00:00 31 Temmuz 2018|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın