CorelDRAW 2018’de kesik çizgi düzenlemelerinde köşelerin kontrolünü yapmak

CorelDRAW 2018 üzerindeki grafik çizimlerinizin etrafını kesik çizgilerle süslediğiniz zaman, köşelerdeki çizgileri farklı şekillerde düzenleyebilirsiniz. CorelDRAW 2018’le beraber yeni gelen bu özellik sayesinde, köşelere denk gelen çizgileri hizalı, sabit veya standart çizimler şeklinde hızlı bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bu özelliği kullanmak için Object Properties bölümüne gelmeniz gerekiyor. Bunun için “Window > Docker > Object Properties” adımlarını takip edebilirsiniz.

Yeni gelen kesik çizgi köşe düzenleme özelliğinde üç farklı seçenek bulunuyor. Default dashes (Varsayılan kesik çizgi), Align dashes (Hizalı kesik çizgiler) ve Fixed dashes (Sabit kesik çizgiler).

Aşağıdaki örnekte bu kesik çizgilerin farklı görünümlerini inceleyebilirsiniz. Şimdi de bu ayarların ne gibi farklılıkları olduğu üzerinde duralım.

Default Dashes: 1. seçenek olan bu özellikte kesik çizgiler doğrusal bir şekilde devam eder ve köşeler için herhangi bir ekstra ayar yapmaz.

Align Dashes: 2. seçenek olan bu özellik köşelerde boşluk bırakmadan daha simetrik bir şekilde çizgilerin devam etmesini sağlar.

Fixed Dashes: 3. seçenekte ise köşeler ve son noktalar için sabit uzunlukta kesik çizgiler oluşturulur.

Object Properties üzerindeki seçeneklerin haricinde daha detaylı bir düzenleme de yapılabilir. Bu düzenleme alanına ulaşmak içinse Outline Pen aracını kullanmanız gerekiyor. Bu pencereyi açtığınızda “Dashes” bölümün altında köşe seçimlerini, köşe yumuşaklık ve sertliklerini düzenleyebiliyorsunuz.

CorelDRAW 2018’le yeni gelen bu özelliğin kullanımı bu şekilde. Önümüzdeki günlerde farklı rehberlerle CorelDRAW 2018’i tanıtmaya devam edeceğiz.

2018-05-31T12:32:38+00:00 31 Mayıs 2018|Eğitimler, Program Tanıtımları|Yorum Yok

Yorum Bırakın