Yeni başlayanlar için Corel Painter kullanımı

Corel Painter, ressamlara, grafik tasarımcılarına ve sanatçılara çalışmalarını dijital ortamda gerçekleştirebilmeleri için birçok kapıyı açıyor. Görsel sanatlarda fiziksel olarak kullanılan materyallerin ve malzemelerin dijital ortama aktarılmasını sağlayarak, kullanıcılara gerçekçi bir deneyim sunması nedeniyle Corel Painter, sanatçılara çalışmalarını dijital ortama taşıma imkanı sağlıyor.

Bugünkü rehberimizde de Corel Painter’a yeni başlayanlar için kısa bir rehber sunacağız. Corel Painter ile yapılabileceklerin yanı sıra Painter’ın kullanıcı arayüzünü de tanıtıyor olacağız.

Arayüz

Corel Painter’ın standart arayüzünde kendi çizimlerinizi ve tasarımlarınızı yapabilmek için birçok farklı araca ulaşabiliyorsunuz. Painter’ın en verimli özelliklerinden biri de bu arayüzün kullanıcıya göre düzenlenebiliyor oluşu.

Kullanıcılar en çok kullandıkları araçları, fırçaları ve diğer özellikleri kendilerine göre düzenleyerek, kendi çalışma alanlarını yaratabilirler ve böylelikle daha hızlı ve etkin bir şekilde çalışmalarını tamamlayabilirler. Aşağıdaki örnekte de görülebileceği gibi farklı fırçalara erişimi kolaylaştırmak için kullanıcının kendine özgü ayarladığı bir arayüzü görebilirsiniz.

Bu tür düzenlemeler çalışma alanının daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağladığı için, artistlere de daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Arayüzü ele alacak olursak, Sayfanın orta alanında çalışma alanını görebilirsiniz. Çalışma alanının solunda kalan bölümde çizimler sırasında kullanabileceğiniz birçok farklı araca ulaşabilirsiniz.

Çalışma alanının alt bölümünde kendinize özel düzenleyebileceğiniz bir alan bulunuyor. Bizim örneğimizde bu bölümde farklı fırça seçenekleri bu alana eklenmiş olarak görünüyor.

Ekranın sağ tarafında ise renk seçimleri yapabileceğiniz renk paletini üst bölümde görebilirsiniz. Çizimlerinizde bu alanı kullanarak farklı renk tonlarını seçebilir ve değiştirebilirsiniz.

Renk paletinin altındaysa çalışma katmanlarını görebilirsiniz. Birden fazla katman üzerinde çalışarak çalışmalarınızı yapabilir, katmanlarınızla ilgili ayarlara yine sağ alt bölümdeki bu alandan ulaşabilirsiniz.

Diğer programlarda da olduğu gibi en üstte ise Painter’la ilgili genel ayarlara ulaşabileceğiniz menü çubuğu bulunuyor. Katman ayarları, çalışma alanı ayarları, genel ayarlar, fırça ayarları ve efektler gibi birçok ayar bölümüne üst menüdeki bu çubuk üzerinden ulaşabilirsiniz.

Önümüzdeki günlerde Corel Painter ile ilgili daha detaylı rehberler karşınızda olacağız. Painter hakkında daha detaylı bilgi almak ya da programı satın almak isterseniz bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

2017-09-19T14:56:57+00:00 19 Eylül 2017|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın