Yeni Başlayanlar için Corel VideoStudio X10

Corel Video Studio X10 video düzenleme, ekran görüntüsü yakalama ve profesyonel çalışmalar yapmak için kullanıcılar kolay bir arayüz sunuyor. Smart Proxy özelliği yüksek çözünürlüklü videoların, düşük performanslı cihazlar üzerinde de düzenlenmesine olanak tanıyor oluşu, Corel Video Studio X10’un daha geniş kitlelere video düzenleme imkanı sunmasına olanak tanıyor.

İlgili yazı: Corel VideoStudio’nun Smart Proxy özelliğiyle videolar üzerinde daha hızlı çalışın

Bu rehberimizde ise Corel Video Studio X10’a yeni başlayacaklar için ipuçları, programın arayüzünü ve temel çalışma alanını anlatacağız.

Arayüz

Programın açılış ekranında (Welcome sekmesi) programın nasıl kullanılabileceği ile ilgili rehberler videolara ve ücretli hazır şablonlara, filtrelere ve diğer ek özelliklere ulaşabiliyorsunuz. Burada videolarınızı düzenlemek için farklı şablonları satın alabilirsiniz.

”Capture” (Yakalama) ekranında bilgisayarınızdaki videoları çalışma alanına aktarabilir ya da video yakalama aracı ile ekran görüntülerinizi yakalamaya başlayabilirsiniz.

”Edit” (Düzenle) bölümünün altında da video düzenleme alanını görebilirsiniz. Bu alanda içeriği aktardığınız videolarınızın düzenlemelerini yapıyorsunuz.

”Share” (Paylaş) bölümünde de videonuzun düzenlemesini bitirdikten sonra, çalışmanızı istediğiniz formatta kaydederek dışarı aktarabiliyorsunuz.

Düzenleme (Edit) arayüzü

Düzenleme çalışma alanının sol üst bölümündeki pencereden düzenlemesini yaptığınız videoların önizlemesini yapabilirsiniz. Bu pencerenin solundaki alanda ise farklı efekt bölümlerinin yer aldığı pencere bulunuyor.

Üst menüdeki ”Settings” (Ayarlar) seçenğinden Project Properties seçeneğine gelerek, projenizin ayarlarını yapabilir. Buradaki seçeneklerden, video çalışma alanınızın çözünürlük ve saniye başına kare ayarlarını yapabilirsiniz.

Videolarınızı seçmek için altta görüldüğü üzere “Media” seçeneğine tıklayarak, bilgisayarınızdaki videoları çalışma alanına aktarabiliyorsunuz. Seçtiğiniz videoları sürükleyerek, zaman çizgisine bıraktığınızda video klibiniz üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz.

Düzenleme çalışma alanı, size birçok farklı özellik sunuyor. Sağ üstteki pencerede dilerseniz hazır şablonları seçebilir ve bu şablona üzerine video kliplerinizi ekleyerek, hızlı bir şekilde kendi videolarınızı oluşturabilirsiniz.

Kendi kliplerinizi ve geçiş efektlerinizi oluşturmak istiyorsanız, hazır şablonları kullanmadan kendi videolarınızı zaman çizgisine aktarabilir ve sonrasında dilediğiniz gibi düzenlemelerinizi yapabilirsiniz.

Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi video klibinizin başı ve son bölümünden tutarak, videolarınızı kısaltabilirsiniz. Bu klibe bir efekt eklemek için sağ üst penceredeki “FX” butonuna tıklayabilir ve sonrasında seçtiğiniz efekti sürükleyerek klibinizin üstüne bırakabilirsiniz.

İki video klibin arasına geçiş efekti koymak içinse sağ üst penceredeki “AB” butonuna tıkladıktan sonra, seçtiğiniz geçiş efektini, iki video klibin arasına sürükleyebilirsiniz.

Dışarı aktarma

Video düzenlemeleriniz bittikten sonra “Share” sekmesine geçerek, videonuzun dışarıya aktarma işlemlerini yapabilirsiniz. Bu alanda dilediğiniz dosya formatını seçebilir, videonuza isim verebilir ve bilgisayarınız üzerinde hangi klasöre çıktı alınmasını istediğini seçebilirsiniz.

Dosya formatı yerine, cihazlara göre de videonuzun çıktısını alabilirsiniz. İsterseniz sosyal mecralara göre bir format belirleyebilir ya da diske kaydetme seçeneğini seçebilirsiniz.

İlerleyen günlerde VideoStudio ile ilgili daha detaylı kullanım ipuçlarını da sizinle paylaşıyor olacağız.

2017-07-05T14:05:06+00:00 5 Temmuz 2017|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın