ABBYY FineReader dosya karşılaştırma özelliği

ABBYY FineReader, OCR (optik karakter tanıma) özelliğinin yanısıra dosya karşılaştırma özelliğiyle de öne çıkıyor. Böylece bir dosyanın iki farklı sürümü arasındaki farkları rahatlıkla görebilir ve farklılıkları rapor olarak kaydedebilirsiniz. Bu rehberimizde dosya karşılaştırma işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.

Dosya karşılaştırma

ABBYY FineReader programını çalıştırdıktan sonra “Compare” penceresini açın. Buraya girdiğinizde, aşağıdaki görüntüde de görebileceğiniz gibi Open ABBYY Compare Documents seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Bu işlemi yaptığınızda, karşınıza ikiye bölünmüş bir ekran gelecek. Sol ve sağ tarafta karşılaştırmak istediğiniz dosyaları açabiliyorsunuz. Dosyanın iki sürümü yan yana yerleştirilir.

Sağdaki pencerede, karşılaştırma için dili seçebilirsiniz. Sonrasında noktalama işaretleri ve tek karakterlik değişikliklerin de karşılaştırmaya dahil edilip edilmeyeceğini işaretleyebilirsiniz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra “Compare” butonuna bastığınızda dosyaların karşılaştırma işlemleri otomatik olarak başlıyor.

Karşılaştırma işlemi tamamlandığında sayfanın sağ tarafında farklılıklar listelenir. Listedeki satırlardan birine tıkladığınızda, her iki belgede de ilgili bölüm işaretlenmiş olarak ekrana gelir.

ABBYY FineReader ile dosya karşılaştırma işlemi temel olarak bu şekilde yapılır. Birden fazla sayfası olan belgeler de karşılaştırılabilir.

Önümüzdeki günlerde ABBYY FineReader ile ilgili daha detaylı kullanım rehberlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

2018-01-18T12:59:34+00:00 28 Eylül 2017|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın