CorelDRAW ile mozaik metin efekti nasıl yapılır?

CorelDRAW üzerinde metinler üzerinde farklı araçlarla çalışarak, sıradan metinlerinizi daha dinamik bir hale getirerek, yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz. Metinlerinizde yaratacağınız etkiyi artırmak için farklı bakış açılarından yararlanmanız da gerekebiliyor.

Bu bakış açılarından biri de mozaik efekt etkisidir. Poster ya da kartvizit gibi farklı alanlarda bu metin efektinden yararlanabilirsiniz. Bu efekti yaratmak için de şu araçları kullanmanız gerekiyor:

  • Text aracı
  • Fountain Fill aracı
  • Powe Clip aracı

Bu rehberimizde de bu araçları kullanarak metinlerinize mozaik etkisini nasıl yaratabileceğinizi anlatacağız.

1. Adım

Öncelikle metin (text) aracını seçerek çalışma alanına bir metin ekleyin. Bu örnekte “Roger” ismi üzerinden ilerleyeceğiz. Metni yazdıktan sonra metin boyutunu 8 inç’e 1,5 inç olarak ayarlayın ve font türünü Arial Black olarak seçin. Kendi çalışmalarınızda farklı fontlar da kullanabilirsiniz.

2. Adım

Sonrasında paragraf metin aracını kullanarak bir paragraf alanı yaratın. Bu alanın boyutu ise 10 inç’e 6 inç olacak. Sonrasında bu alanın içini “Roger” metni ile aşağıdaki gibi doldurun. Buradaki metin alanında Line Spacing özelliğini yüzde 75’e, Word spacing özelliğini ise yüzde 60 olarak olarak ayarlayın.

3. Adım

Sonrasında Fountain Fill aracını seçerek, bu paragraf metin alanı üzerine istediğiniz bir rengi uygulayın. Burada isterseniz Gradient geçiş renklerini de kullanabilirsiniz. Burada seçtiğiniz rengi, daha sonra da düzenleyebilir ve seçtiğiniz rengi değiştirebilirsiniz.

Dilerseniz bu paragraf metninin geliş açısını değiştirerek, mozaik efektine farklı bir görünüm verebilir ya da bu yazı alanını düz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu örnekte paragraf yazı alanına yüzde 15’lik bir açı verilmiş durumda.

4. Adım

Paragraf alanını seçtikten sonra üst menüde Effects bölümüne gelerek “PowerClip” sekmesinin altında “Placeinside Frame” seçeneğine tıklayın. Sonrasında asıl metin bölümünü, yani bu paragraf alanın uygulanacağı metin bölümünü seçin. Sonrasında bu efekt yazının üzerine yerleşmiş olacaktır.

Burada metnin arkaplan rengi olan siyah rengi kaldırmak için de renk paleti üzerinden renk uygulamasını kaldırma işlemini yapın. Böylelikle metin alanının olduğu bölümde mozaik etkisi ortaya çıkacaktır.

CorelDRAW üzerinde metinlere mozaik etkisi yaratma işlemi bu şekilde tamamlanmış oluyor. Dilerseniz alt katmandaki paragraf metin alanına geri dönerek seçtiğiniz renkleri değiştirerek farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

2018-07-10T15:52:34+00:00 10 Temmuz 2018|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın