CorelDRAW Interactive Fill aracı nasıl kullanılır?

CorelDRAW üzerinde tasarımlar yaparken oldukça kullanışlı olan araçlardan biri de Interactive Fill aracı. Bu araç, son dönemlerde flat designla beraber popüler olmaya başlayan gradient geçişler yapmak için kullanılıyor. Gradient geçişler, birden fazla rengin birbirine karışmasıyla ortaya çıkan renk geçişleridir. Interactive Fill aracı da bu geçişleri yapmanızı sağlıyor ve kolay kullanımı sayesinde farklı tasarımlar ortaya çıkartmanızı sağlıyor. Şimdi de temel olarak bu aracın nasıl çalıştığını ele alalım.

Öncelikle bir obje oluşturmanız gerekiyor. Interactive Fill aracı ile bu objenin içinde renk geçişleri kullanabilirsiniz. Aşağıdaki örnekte basit bir kutu içerisinde bu renk geçişlerinin nasıl çalıştığını anlatacağız.

Objenizi oluşturduktan sonra sol taraftaki araç menüsü üzerinden Interactive Fill aracını seçin.

Bu seçimi yaptıktan sonra obje üzerinde renk geçişinin olacağı alanı seçmeniz gerekiyor. Bunun için objenin köşesinden başlayarak, farenin sol tuşuna basılı tutarak, herhangi bir yönde bu renk geçişinin olacağı alanı belirleyin.

Fareyi bıraktığınızda standart olarak siyah beyaz renk olarak bu geçişi görebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi siyahtan beyaza doğru kademeli bir renk geçişi oluşacaktır.

Sonrasında sağ taraftaki renk paleti üzerinden istediğiniz rengi seçerek, sürükle bırak metoduyla bu çizgi üzerindeki kutulardan birine rengi taşıyın.

Bu işlemi yaptığınızda tek bir rengi değiştirmiş olursunuz. Dilerseniz diğer uçtaki kutuya da farklı bir renk atayabilirsiniz.

Üçüncü rengi ekleme

Bu iki rengin arasına bir üçüncü rengi eklemek isterseniz, çizgi üzerinde dilediğiniz bir alana istediğiniz rengi bırakabilirsiniz. Bu alan üzerine dilediğiniz kadar renk ekleyerek, gradient geçişi değiştirebilirsiniz.

Renk geçiş aralıklarını değiştirmek

Renklerin ne sıklıkta geçiş yapacağını ve geçişlerin ne kadar sert ve yumuşak olacağını da düzenlemek için ok işareti olan çizgiyi sağa ya da sola kaydırabilirsiniz. Bu oku sağa doğru uzatmak geçişlerin daha yumuşak olmasını sağlarken, sola doğru çekmek renk geçişinin daha sert olmasını sağlar. (Yönler çalıştığınız objeye ve hangi düzlemde gradient oluşturduğunuz göre değişebilir)

Başka bir deyişle ok uzunluğu kısaldıkça sert geçişler elde eder, oku uzunluğu arttıkça daha yumuşak geçişler elde edersiniz.

Renk geçiş açısını değiştirmek

Renk geçiş açısını değiştirmek için üstte bulunan yuvarlak uçlu okun yönünü değiştirmeniz yeterli olacaktır. Oku farklı bir açıya yerleştirdiğinizde, obje üzerindeki renk geçişi de bu şekilde değişecektir.

CorelDRAW üzerinde Interactive Fill kullanımı bu şekilde çalışmakta. Önümüzdeki günlerde Interactive Fill’in daha detaylı kullanım alanlarını gösteren rehberler de paylaşıyor olacağız.

2018-02-13T13:43:52+00:00 13 Şubat 2018|Eğitimler|Yorum Yok

Yorum Bırakın