Corel VideoStudio’nun Smart Proxy özelliğiyle videolar üzerinde daha hızlı çalışın

Video düzenleme konusunda video editörlerin zorlandıkları konulardan biri de orta performanslı bir makine üzerinde HD videolar üzerinde çalışmak oluyor. Kullanılan cihazların işlemci hızları ve grafik kartları nedeniyle kimi zaman HD videolar üzerinde çalışmak zor oluyor ve işin tamamlanma süresini uzatıyor.

Corel, bu sorunu Smart Proxy özelliği ile çözüme ulaştırıyor. Corel VideoStudio X10 kullanıcıları Smart Proxy özelliğinden yararlanarak, düşük performanslı ya da eski bilgisayarlar üzerinde dahi HD videoları kolaylıkla düzenleyebiliyorlar.

Smart Proxy özelliği, mevcut videoyu düzenleme sırasında daha düşük bir boyuta ve çözünürlüğe getiriyor. 720×480 piksel boyutuna gelen videoyu, arayüz üzerinde daha rahat bir şekilde düzenleyebiliyor ve böylelikle cihazınız zorlanmamış oluyor. Düzenleme işlemleri bittikten sonra render sırasında, Smart Proxy orijinal dosya boyutuna geçerek, dışa aktarım sırasında videonuzun orijinal boyutlarını koruyarak, HD olarak dışa aktarım yapılmasını sağlıyor.

Bu özelliğinden dolayı VideoStudio X10, video editörlere daha hızlı ve sorunsuz bir çalışma fırsatı sunuyor. Bu özelliğin yanı sıra VideoStudio X10’a gelen bir takım yenilikler de bulunuyor.

Video düzenleme alanındaki zaman çizelgesi üzerinde artık kliplerinizi gruplayabilir, ses dosyalarına doğrudan müzik kütüphanesinden ulaşabilirsiniz. Bunların yanı sıra 360 derece video desteği ile 360 derece videolarınızı standart videolara dönüştürerek, farklı cihazlardan izlenebilmesini sağlayabilirsiniz.

HEVC H.265, XAVC S gibi birçok farklı ve yeni video formatlarına uyumluluğun da eklenmiş olması, VideoStudio üzerinde daha fazla düzenleme seçeneği sunuyor.

Yeni Time Remapping özelliği ile, yavaş ve yüksek hız efektlerini kullanabilir, görüntüleri dondurabilir ve yeniden oynatma gibi seçeneklerle video kliplerinize geçiş efektleri gibi çeşitli yaratıcı dokunuşlar ekleyebilirsiniz.

Lens düzeltme özelliği sayesinde, kamera lenslerinden kaynaklanan görüntü bozukluklarını da düzelterek, videolarınızın daha gerçekçi olmasını sağlayabilirsiniz.

Serbest telifli müzik kütüphanesi aracılığı ile videolarınıza farklı müzikler ekleyerek, dilediğiniz şekilde müzikleri kullanabilirsiniz. Farklı kaynaklardan gelen sesleri düzenleyerek, sesi sabit bir noktaya getirerek, kaliteli ses düzenlemeleri de yapabilirsiniz.

Bu özelliklerin yanı sıra yeşil ekran düzenleme (Chroma Key), stop motion animasyon özellikleri, hareket takibi (motion tracking) ile metin ya da grafik ekleme ve renk düzenleme (color correction) özellikleri de VideoStudio X10’da bulunuyor.

Corel VideoStudio X10 hakkında daha fazla bilgi almak veya ürünü satın almak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

2017-06-21T14:29:11+00:00 21 Haziran 2017|Program Tanıtımları|Yorum Yok

Yorum Bırakın